Viime viikkoina olen usein miettinyt epämukavuusalueelle siirtymistä, tai pikemminkin mukavuusalueen laajentamista, viestintätoimisto Aivelan toimitusjohtaja Aino Pajukangas kirjoittaa.

 

“Viimeisimmissä asiakastöissämme olen huikealla tavalla saanut laajentaa mukavuusaluettani: olen päässyt tekemään töitä itselleni uusien, monimutkaisten, vaikeaselkoistenkin aihepiirien parissa.

Esimiehen kanssa itkusta voiman tunteeseen 

Mieleeni tuli äsken muisto urani alkuajoilta Helsingin Sanomien taloustoimituksesta. Olin harjoittelijana ensimmäisiä iltoja yksin vastuussa koko osaston työstä. Vastuu painoi harteita ja stressi oli valtava.

Parin iltavuoron jälkeen sanoin itkien esimiehelleni, että en mitenkään pysty “listurin” työhön. Esimieheni kuitenkin uskoivat minuun ja hälvensivät epäilykseni. Ajattelen heitä edelleen usein kiitollisena.

Kun vastuullinen työ sitten pian alkoi sujua omalla painollaan, voiman tunne oli mieletön. Ajattelin, että tämän jälkeen työelämässä pystyn mihin vain!

Askel kasvun tielle kannattaa aina

Viime aikoina fiilikset uutta oppiessa eivät ole olleet aivan yhtä voimakkaat. Lähinnä uudet aluevaltaukset ovat tuntuneet kutkuttavilta. Olen ollut kuin Liisa ihmemaassa.

Joka tapauksessa uuden oppiminen kannattaa aina, missä tahansa uran vaiheessa. Erityisesti siinä vaiheessa, kun työkokemusta on kertynyt jo useampia vuosia ja muuten voisi helposti jäädä hiihtelemään tuttuja latuja.

Aivan kuten eräs suuri ajattelija, Abraham Maslow toteaa:

Any given day we have two options: to step back into safety or to step forward into growth.

Miten sinä reagoit, kun joudut epämukavuusalueellesi?

Seuraa viestintätoimisto Aivelaa Facebookissa, Instagramissa ja Linkedinissä!