Maksatko verkko-ostokset kännykällä? Joka kolmas suomalainen ei maksaisi verkko-ostoksiaan tabletilla tai kännykällä, koska epäilee mobiilimaksamisen turvallisuutta, paljastaa ohjelmistoyhtiö Qvikin teettämä tuore kyselytiedote. 

Asiakkaamme Qvik teetti mobiilimaksamisesta valtakunnallisen kyselyn yhteistyössä Aivelan kanssa. Suomalaista aikuisväestöä edustavaan kyselyyn vastasi huhtikuun lopussa 1000 suomalaista eri puolilta maata. Kyselyn tulokset kiinnostivat laajasti mediaa.

Aivela toimi asiakkaan tukena kyselyn laatimisessa ja aiheen viestinnässä. Tutkimustulosten pohjalta syntyi kyselytiedote, johon koottiin kyselyn tärkeimmät tulokset.

Kyselytiedote toi laajasti näkyvyyttä mediassa

Tiedotteen perusteella Qvik sai näkyvyyttä yli 20 tiedotusvälineessä, joiden joukossa oli laajalevikkisiä, vaikutusvaltaisia tiedotusvälineitä kuten muun muassa Kauppalehti, MTV.fi, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat.

Kyselytiedotteen saama mediahuomio vahvistaa aikaisempia kokemuksiamme siitä, että kyselytutkimus on voimakas PR:n ja viestinnän väline.

Tarpeeksi laajan, luotettavasti toteutetun, suomalaista väestöä edustavan kyselyn tulokset tarjoavat tiedotusvälineille uutta, ennenjulkaisematonta tietoa. Tiedon tarjoava organisaatio saa brändinäkyvyyttä keskustelun herättäjänä.

Kysely: verkkopankki jyrää, kännykkä on altavastaaja

Qvikin kyselyn mukaan verkkokaupassa suomalainen maksaa ostoksensa mieluiten tietokoneella siirtymällä verkkopankkiin. Useampi kuin kuusi kymmenestä kyselyyn vastanneesta maksaisi nettishoppailunsa mieluiten verkkopankissa.

Pankki- tai luottokortilla verkko-ostokset maksaisi mielellään lähes puolet vastaajista, osamaksulla puolestaan yli neljäsosa ja laskulla runsas kolmasosa vastaajista.

“Mobiilimaksamisen lopullista vallankumousta on odoteltu tälle vuodelle, mutta tulokset näyttävät, että tilanne ei ole juuri muuttunut. Oikein toteutettu mobiilimaksaminen on perinteistä verkkopankkia turvallisempi maksutapa, joten on surullista, että juuri turvattomuuden mielikuva hidastaa kehitystä”, Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilä totesi tiedotteessa.

Tietokone on helpompi laite kuin kännykkä

Kysely vahvistaa aikaisempaa tutkimustietoa siitä, että kännykällä mielellään surffataan verkkokaupoissa mutta varsinainen maksu suoritetaan muualla.

Noin 67 prosenttia vastaajista käyttää kännykkää tuotteiden tai palveluiden selailuun mutta merkittävästi pienempi osuus, noin 44 prosenttia, myös verkko-ostosten maksamiseen.

Tästä pääset lukemaan kyselytiedotteen kokonaisuudesaan.

Kumpaa sinä suosit verkko-ostoksissa, tietokonetta vai kännykkää?

Seuraa viestintätoimisto Aivelaa FacebookissaInstagramissa ja Linkedinissä ja tilaa uutiskirjeemme!