hockey-players

 

Aivelan alkuvuoteen on mahtunut useampi poikkeuksellinen viestintäprojekti, joiden ansiosta maailmasta on tullut hieman parempi paikka. Tällainen työ on erittäin mielekästä ja antaa energiaa moneksi kuukaudeksi eteenpäin.

 
Toteutimme loppuvuonna asiakkaallemme, hyvinvointikauppa Ruohonjuurelle kartoituksen yrityskulttuurista. Lisäksi saimme mahdollisuuden tukea Aisti Sport ry:tä Pohjoismaiden ensimmäisessä näkövammaisten jääkiekkotapahtumassa.


Molemmat projektit tekevät omalla tavallaan maailmasta paremman paikan, ja antavat siksi valtavasti virtaa työhön.

Ruohonjuuri – monessa mielessä poikkeuksellinen yritys

Saimme tehtäväksi kartoittaa Ruohonjuuren yrityskulttuurin elementtejä. Selvitimme tutkimusprojektilla, mikä tekee Ruohonjuuresta ainutlaatuisen yrityksen.

Millainen kulttuuri teidän organisaatiossanne on? Kvalitatiivinen tutkimus yhdistettynä laadullisiin haastatteluihin organisaation eri tasoilla voi antaa johdolle paljon hyödyllistä tietoa sekä työkaluja toiminnan kehittämiseen.

Ruohonjuuren tutkimus oli hieno matka syvälle sellaisen yrityksen saloihin, joihin olimme aiemmin tutustuneet asiakkaan näkökulmasta. Tulokset olivat hämmästyttäviä.


Peräti 95,5 % ruohonjuurelaisista kokee, että yrityskulttuuri on ainutlaatuinen. Tutkimukseen vastasi 87 Ruohonjuuren työntekijää.

Yrityksessä oli jo ennen tutkimustyötä oletus siitä, että vahva, yhteinen arvopohja ja poikkeuksellinen yrityskulttuuri ovat yrityksen kilpailuetu. Tutkimuksen keinoin pystyimme avaamaan näitä oletuksia, joista aiemmin oli “näppituntumaa”.


Tutkimustulosten ansiosta Ruohonjuuri sai näkemyksen, mitä painottaa toiminnassaan, jotta yrityskulttuurin ainutlaatuiset elementit säilyisivät ja yhteinen arvopohja säilyisi elävänä ja väkevänä.


Aivelan osaajatiimissä on myös vahvaa tutkimusosaamista. Tutkimus voi olla viestintäprojektin kantava osa tai aivan oma viestintäprojekti, kuten tässä tapauksessa!

Aisti Sport – kiekko kuuluu kaikille

Hyvin erilainen projekti oli vantaalaisen Aisti Sport -urheiluseuran tapahtuman tukeminen. Seura järjestää tänä viikonloppuna 31.1.–2.1. Pohjoismaiden ensimmäisen, kaikille avoimen näkövammaiskiekkoleirin liikuntakeskus Pajulahdessa.


Leirin kantava periaate on: “Kiekko kuuluu kaikille”. Tapahtumaan on ilmoittautunut Suomesta kolmisenkymmentä pelaajaa, joista moni on aiemmin pelannut jääkiekkoa näkevänä, kunnes näkö heikentyi tai lähti lähes kokonaan.

Näkövammaisten jääkiekko on Kanadassa 70-luvulla kehitetty laji. Lajin sääntöihin kuuluu, että maalivahdit ovat sokeita, mutta kenttäpelaajat saavat pelata jäljellä olevalla näkökyvyllään.


Leirin järjestävä paraurheilijat Antti Latikka ja Markus Tihumäki ovat hyvä esimerkki tapahtuman merkityksestä.


Latikka, paralympiauimari, haaveili pienenä ammattijääkiekkoilijan urasta, mutta näkövamman vuoksi haave oli mahdoton. Nyt näkövammaisten jääkiekon ansiosta hän voi taas palata lajin pariin.


Maalipallossa ansioitunut Tihumäki taas pelasi lapsena mielellään pihapelejä ja lätkää kaukalolla kavereiden kanssa, mikä ei näkövamman vuoksi ollut enää mahdollista. Nyt näkövammaisten jääkiekon kautta hänellä on mahdollisuus palata lempiharrastuksensa pariin.


On ilo ja kunnia olla tukemassa Aisti Sportia tapahtumassa!


Millaiset tapahtumat ovat antaneet sinulle motivaatiota alkuvuonna?

Seuraa viestintätoimisto Aivelaa Facbookissa, Instagramissa ja Linkedinissä sekä tilaa Aivelan kuukauden viestintävinkit!