Kaustisen seutukunta

VIestintätoimisto Aivelan timanttipaja kiteyttää yrityksen viestin

Kaustisen seutukunnan tavoite oli vahvistaa viestintäänsä ulkopuolisen ammattilaisen tuella.

Kaustisen seutukunta on viiden Keski-Pohjanmaalaisen kunnan muodostama yhteistoiminta-alue, johon kuuluvat Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin ja Vetelin kunnat. 

Kaustisen seutukunta vastaa osaltaan yhteistoiminnassa seudun edunvalvonnasta, yrityskehittämisestä, aluekehittämisestä, työllisyyspalveluista. Tämän lisäksi se vastaa laajasta ja monipuolisesta hanketoiminnasta, joka keskittyy alueen tunnistettujen kehittämishaasteiden ja -mahdollisuuksien hallintaan.

Tavoite

Seutukunnan tavoite oli vahvistaa viestintäänsä ulkopuolisen asiantuntijan tuella. Seutukuntaorganisaatiossa haluttiin kirkastaa viestinnän fokusta sekä toimintoja, joihin panostaa.

Hankkeen erityinen tavoite oli kirkastaa seutua kuvaavat ydinviestit, jotta seutukunta voisi viestinnän keinoin vahvistaa alueensa pito- ja vetovoimaa.

Ratkaisu

Viestintätoimisto Aivela analysoi seutukunnan aiempia viestintämateriaaleja ja toteutti asiakkaan toiveiden perusteella kolme vuorovaikutteista työpajaa suhteellisen tiiviissä aikataulussa puolentoista kuukauden aikana. Työpajoissa pureuduttiin seudun ydinviesteihin, viestinnän kohderyhmiin, tarinaan, äänensävyyn sekä viestinnän vahvuuksiin ja kehittämiskohteisiin.Työskentelymuotona oli työpajojen lisäksi asiakkaalle räätälöidyt etätehtävät.

Tulokset

Hankkeessa täsmennettiin viestinnän kohderyhmiä alueviestinnän näkökulmasta, mikä helpottaa jatkossa viestinnän suunnittelua, oli kyse sitten aluemarkkinoinnista tai elinvoimaohjelmaan toteuttavien projektien viestinnästä. 

Huolimatta tiiviistä toteutuksesta hankkeessa päästiin hyvin tavoitteisiin. Löysimme ”omaa alueen ääntä,” ja ajatus keskeisistä ydinviesteistä kirkastui yhteisen työskentelyn kautta.

Yhteistyö Aivelan kanssa auttoi meitä tunnistamaan ja oivaltamaan, että olimme löytäneet jo aiemmin oikeat kohderyhmillemme tärkeät asiat, mutta nyt saimme niihin enemmän myös viestinnällistä terävyyttä – ja tämä oli tavoitteemmekin.

 Asia pysyi Aivelan vetämänä kokonaisuutena hallinnassa, vaikka innostuneiden aluekehittäjien porukassa ”polulta lipsahtamisen” paikkoja oli varmasti prosessin aikana useita.

Aivelan vahvuuksia ovat laaja-alainen viestinnän kokonaisuuden ymmärrys, prosessin kokonaisuuden hallinta ja eritoten erinomaisen hyvin tehdyt taustatyöt sekä perehtyminen organisaatioomme ja seutuumme. Tämä auttoi pääsemään nopeasti liikkeelle ja myös maaliin. 

“Yhteistyö Viestintätoimisto Aivelan kanssa oli järjestelmällistä ja tavoitehakuista. Aivela haastoi ja hoksautti. Toimintatavaksi valittu työpajatyöskentely innosti organisaatiomme viestinnän avaintoimijoita ja Aivela veti työpajat osaavasti ja varmasti. Ydinviestien kirkastaminen onnistui.”

Timo Pärkkä, Aluekehittäjä, Kaustisen seutukunta

Kiinnostaako sinua tai organisaatiotasi samanlainen palvelu?

Aivela on kasvuhakuisen edelläkävijän ketterä kumppani.

Teemme monimutkaisesta yksinkertaista ja vaikeasta selkeää ja ymmärrettävää.