Tallink Silja

VIestintätoimisto Aivelan Kanssakulkija muutosviestintävalmennus vaikuttaa henkilöstön työtyytyväisyyteen.

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiö liikennöi laivoja Silja Line -brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Lisäksi Tallink Silja Oy myy välittäjänä AS Tallink Gruppin operoimia laivoja, jotka liikennöivät Tallink-brändin alla mm. reitillä Helsingistä Tallinnaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa ja Tampereella sekä tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä.

Tavoite

Tallink Silja halusi panostaa intranetin päivittäjiensä osaamiseen ja antaa viestijöille intoa, rohkeutta ja inspiraatiota uutisten tuottamiseen.

Ratkaisu

Viestintätoimisto Aivela tuotti Tallink Siljalle vuorovaikutteisen valmennuskokonaisuuden, joka antoi intranetin päivittäjille perustiedot verkkokirjoittamisen lainalaisuuksista ja toimivan uutisen rakenteesta. Olennainen osa valmennusta oli fasilitoitu ryhmätyöskentely, jossa osallistujat itse etsivät työn arjestaan kiinnostavia, arkipäiväisiä uutisaiheita.

Tulokset

Valmennukset täyttivät tavoitteensa, sillä osallistujat saivat niistä runsaasti uusia uutisideoita sekä uutta tietoa toimivan verkkotekstin tuottamisesta.

“Valmennukset onnistuivat hyvin ja osallistujat kokivat ne erittäin hyödyllisiksi. Valmennuksien myötä osallistujat ymmärsivät, miten kirjoittaa toimiva ja sujuva verkkoteksti. Samalla osallistujat saivat rohkaisua alkaa tuottaa entistä itsenäisemmin uutisia intranetiin. Valmennuksessa myös ideoitiin uutisia, joita on ahkerasti tuotettu ja kirjoitettu valmennuksen jälkeen. Yhteistyö Aivelan kanssa sujui erinomaisesti. Aivela ymmärsi meidän todelliset tarpeet ja muokkasi meille juuri sopivan yksilöllisen valmennuksen. Valmennuksissa oli erittäin rento ja avoin ilmapiiri ja osallistujat uskalsivat kysyä, ihmetellä ja ideoida vapaasti.”

Marika Nöjd, viestintäjohtaja, Tallink Silja Oy

Kiinnostaako sinua tai organisaatiotasi samanlainen palvelu?

Aivela on kasvuhakuisen edelläkävijän ketterä kumppani.

Teemme monimutkaisesta yksinkertaista ja vaikeasta selkeää ja ymmärrettävää.