Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://www.aivela.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Aivela Oy ja sen työntekijät sekä yhteistyökumppanit (”Aivela”) ovat sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi ja henkilötietojasi. Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan rekisterinpitäjän on annettava avoimesti tietoja rekisteröidyille. Tämä ilmoitus täyttää tiedonantovelvollisuuden EU:n tietosuoja-asetus GDPR:n mukaisesti.

1. Rekisterinpitäjä

Aivela

Y-tunnus: 2909474-1

Yhteystiedot:

Tilkankatu 39 A

00300 Helsinki

Tietosuojavastaava, jo vastaa myös kysymyksiin rekisteriä koskevissa asioissa:

Aino Pajukangas

Aivela Oy

Tilkankatu 39 A

00300 Helsinki

  1. 050 348 5620

hello@aivela.fi

2. Rekisteröidyt

Rekisterissä on yrityksen asiakkaita sekä potentiaalisia asiakkaita

3. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoitukseen, joka on palveluistamme kertominen.

Rekisterin pitämisen peruste:

  •   Henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella. Suostumus kerätään yrityksen verkkosivujen kautta, jossa kysytään lupa markkinointiin, tai henkilökohtaisesti kirjallisella lomakkeella, jolloin asiakas on suostunut antamaan tietonsa markkinointiin.

Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä Aivelan tavanomaiseen liiketoimintaan liittyvien seikkojen vuoksi. Aivela pyytää rekisteröidyn suostumusta henkilötietojen käsittelyyn, kun laki sitä edellyttää.

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Aivela käyttää alustojaan ja niihin liittyviä rekistereitä myynti- ja markkinointitoimintojen hallintaan ja seuraamiseen. Aivelan tietokannat sisältävät asiakkaidemme, potentiaalisten asiakkaiden ja muiden yritysten edustajien henkilötiedot, joiden kanssa Aivelalla on liikesuhde tai joiden kanssa sitä halutaan kehittää.

Seuraavia tietoja kerätään ja käsitellään:

  • Nimi
  • Otsikko
  • Sähköposti
  • Puhelinnumero
  • Osoite
  • Mahdolliset muut liikesuhteisiin ja palveluihin tai organisaatioon liittyvät tiedot

Tällaisia henkilötietoja kutsutaan myöhemmin tässä yksityisyydensuojalausunnossa “henkilötiedoiksi” ja henkilöitä, joiden henkilötietoja käsitellään, kutsutaan “rekisteröidyiksi”

5. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeudelliset perusteet

Aivelan henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on helpottaa Aivelan liiketoimintaa, tukea myyntiä, projekteja, palvelujen toimitusta, laskutusta, yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa, sopimusten hallintaa ja markkinointia ja muutoin ylläpitää asiakassuhteita. 

Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä Aivelan tavanomaiseen liiketoimintaan liittyvien seikkojen vuoksi

6. Henkilötietojen lähde (lähteet) ja säilytysaika

Henkilötiedot on saatu asiakkailta tai saatu Aivelan tuotteiden ja palvelujen käytön yhteydessä. Henkilötiedot voivat myös olla peräisin Aivelan edustajilta heidän liikesuhteidensa perusteella rekisteröityjen tahojen kanssa. Tietyissä tapauksissa Aivela voi kerätä henkilötietoja julkisista rekistereistä ja muista luotettavista ulkoisista lähteistä.

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin tarvitaan edellä mainittuihin tarkoituksiin. Sen jälkeen henkilötiedot poistetaan tai tehdään tunnistamattomiksi.

Aivelan verkkosivut 

Tämä osio tarjoaa sinulle yleistä tietoa tähän verkkosivustoon liittyvien henkilötietojesi käsittelystä. Lue tämä tietosuojaseloste huolellisesti, jos aiot käyttää sivustoa. Jos et hyväksy tätä tietosuojalausuntoa, sinun on poistuttava sivustolta.

6.1. Kerätyt henkilötiedot

Pääsääntöisesti voit vierailla sivustolla syöttämättä henkilötietoja. Kun vierailet sivustolla, tietokone lähettää automaattisesti tietyt tekniset ja muut tiedot meille (ts. IP-osoite, selaimen tyyppi ja vierailun lähde). Keräämme myös tietoja verkkosivustosi käyttötiedoista evästeiden avulla. Katso lisätietoja tämän tietosuojaselosteen Evästeet-osiosta.

6.2. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeudelliset perusteet

Aivelan sivuston kautta kerättyjen henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on

  • Varmistaa sivuston tehokas ja turvallinen käyttö
  • Kehittää sivuston laatua 
  • Tarjota räätälöityjä palveluja ja sisältöä, jotka tunnistavat erityistarpeesi ja kiinnostuksen kohteesi
  • Parantaa palveluitamme 
  • Ottaa yhteyttä sinuun
  • Suorittaa tarvittaessa tutkimusta ja kerätä tilastoja (esim. mitä sivustomme osia käyttäjät käyvät ja kuinka paljon aikaa he viettävät sivustolla).

Tietojen keräämisen oikeudelliset perusteet liittyvät Aivelan liiketoimintaan. Kun sovellettavat lait sitä edellyttävät, Aivela pyytää rekisteröidyn suostumusta henkilötietojen käsittelyyn.

6.3. Henkilötietojen lähde (lähteet)

Henkilötiedot vastaanotetaan suoraan rekisteröidyltä tai ne saadaan heidän käyttäessään sivustoa.

6.4. Evästeet

Aivela voi aika ajoin sijoittaa tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi tietoja, jotka tunnetaan yleisesti nimellä “evästeet”, jotta voimme tunnistaa sinut, edellyttäen, että olet antanut suostumuksesi evästeiden asettamiseen. Evästeet antavat Aivelalle tietoa siitä, miten ja milloin olet käyttänyt sivustoa, ja ne auttavat Aivelatia kehittämään sivustoa paremman palvelun saavuttamiseksi. Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit poistaa ne käytöstä.

6.5. Markkinointi

Sivusto voi käyttää ActiveCampaign-markkinointijärjestelmää sekä Google AdWords -uudelleenmarkkinointia mainosten tai markkinointiviestien näyttämiseen. Käyntejä koskevat tiedot kerätään pääsääntöisesti asettamalla kolmannen osapuolen eväste tietokoneellesi. Voit kieltäytyä sivuston käyttöön liittyvästä uudelleenmarkkinoinnista poistamalla evästeet käytöstä.

6.6. Verkkosivustoanalyysi

Aivela käyttää verkkosivustoanalytiikkaa, kuten Google Analyticsia, Albacrossia, Vidyardia sekä Hubspotia ja kerää tilastoja sivuston käyttäjistä sivuston sisällön parantamiseksi. Normaalisti nämä tiedot ovat nimettömiä, mutta jos olet tunnistautunut ladatessasi sisältöä verkkosivustolta tai tulet verkkosivustolle sähköpostissa olevan linkin kautta, voimme pystyä tunnistamaan analyysitiedot, jotka on kerätty käyttäjästäi. 

Voit käyttää Aivelan evästeasetustyökalun käytöstäpoistotoimintoja estääksesi Aivelaa seuraamasta vierailujasi sivustolle. Voit kieltäytyä Google Analyticsista lataamalla Google Analyticsin opt-out-selaimen lisäosan.

6.7. Sosiaalinen media

Aivela käyttää aktiivisesti LinkedIniä, Instagramia ja Facebookia markkinointiin, myyntiin ja muihin asiaankuuluviin tarkoituksiin. Aivela integroi sosiaalisen median alustat verkkosivustoihinsa, jotka mahdollistavat lisäpalvelut, niihin liittyvät tilastotyökalut ja sisällön. 

7. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen hello@aivela.fi

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot. 

Oikeus oikaisuun

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti. 

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. 

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä. Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot:  www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

8. Tietojen luovutukset

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin Aivelan ulkopuolelle. 

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä.  Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Käytämme pääsääntöisesti seuraavia palvelutarjoajia:

  •   Google Analytics
    ·   Google Adwords
    ·   Facebook
    ·   Albacross
  •   ActiveCampaign
    ·   Zapier
  •   Hubspot  
  •   Vidyard
9. Käsittelyn kesto

Rekisteröity pääsee poistumaan markkinointilistaltamme lähettämämme markkinointisähköpostin linkin kautta. 

10. Henkilötietojen käsittelijät

Henkilötietoja käsittelevät rekisterinpitäjä ja sen työntekijät. Meillä on myös oikeus ulkoistaa henkilötietojen käsittely osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin käytämme sopimusjärjestelyjä varmistaaksemme, että henkilötietojen käsittely on voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaista ja myös muutoin tarkoituksenmukaista

11. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.  Teknisistä ja käytännön vaatimuksista johtuen joitain henkilötietoja voivat käsitellä alihankkijat, jotka sijaitsevat Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella tai alihankkijoiden palvelimilla Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Tällaiset alihankkijat ovat kuitenkin sopineet noudattavansa asianmukaisia tietojenkäsittelystandardeja.

12. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

13. Tietosuojaselosteen päivitykset

Aivela kehittää sivustoa, esitysmuotoja, sosiaalisen median linjauksiaan, liiketoimintaansa sekä tietosuojaan liittyviä prosessejaan ja työkalujaan jatkuvasti ja pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselosetta. 

Aivela toivoo, että tarkistat ajoittain tämän tietosuojaselosteen muutosten varalta. Sovellettavien tietosuojalakien edellyttämässä laajuudessa Aivela voi ottaa sinuun yhteyttä myös muiden käyttöliittymien kautta tai käyttämällä kerättyjä yhteystietoja tarjotakseen tietoja päivityksistä, joilla on olennaisia vaikutuksia sinulle.