Aivelan perustaja Aino Pajukangas kertoo Iltalehden haastattelussa osteoporoosi-diagnoosistaan.

Joskus krooninen sairaus voi olla alkusysäys yrittäjyyteen. Aivelan perustajan Aino Pajukankaan  elämä muuttui, kun hänellä diagnosoitiin osteoporoosi vuonna 2014.

Aino kertoo Iltalehden haastattelussa, kuinka osteoporoosi-diagnoosi sai pohtimaan mitä katuisi, jos huomenna kuolisi. Sitä, että ei toteuttanut unelmia vai sitä, että uskalsi tehdä niin?

Diagnoosi lamasi Ainon henkisesti pitkäksi aikaa. Arki tuntui yhtäkkiä olevan täynnä uhkia ja vaaroja, joita hän ei ennen ollut havainnut lainkaan.

Portaita kulkiessaan Aino piti tiukasti kiinni kaiteesta, eikä uskaltanut nousta enää jakkaralle ikkunoiden pesemistä varten. Ulkona hän kulki varovasti peläten liukastumista.

Osteoporoosi on piilevä kansansairaus

Osteoporoosi-diagnoosin saaneita on Suomessa arviolta noin 300 000 – 400 000. Yhtä monella diagnosoidaan osteoporoosin esiaste, osteopenia.

Kolmen vuoden kuluttua diagnoosista Aino istui uusyrityskeskuksen aulassa ja odotti pääsyä yritysneuvojalle. Kädessä oli ohut mutta sitäkin tärkeämpi paperinippu: viestintätoimisto Aivelan liiketoimintasuunnitelma.

Nyt viisi vuotta diagnoosin saamisen jälkeen Aino on oppinut luottamaan siihen, että asiat kyllä järjestyvät.

Krooninen sairaus antoi sysäyksen yrittäjyyteen

Ainon esimerkki osoittaa, että joskus elämä epävarmuuden keskellä voi myös opettaa nojaamaan tuntemattomaan.

Oletko sinä toteuttanut unelmiasi? Millainen oli polku, joka johti siihen, missä olet nyt?

Seuraa viestintätoimisto Aivelaa FacebookissaInstagramissa ja Linkedinissä ja tilaa uutiskirjeemme!