Monta kärpästä yhdellä iskulla! Miten se liittyy blogipostauksiin? Taikasana on monikanavaisuus. Kun panostat yhteen sisältöön, voit samalla saada aineistoa moniin eri kanaviin. Näin viestisi kulkeutuu suurelle potentiaaliselle asiakasmäärälle.

Media on pirstaloitunut, ja yleisöt hajaantuneet eri kanaviin. Tässä ajassa asiakkaiden tavoittaminen eri kanavissa – monikanavaisuus – on entistä tärkeämpää.

Viisas toimija ei laita kaikkia muniaan samaan koriin, sillä yrityksen viesti on mahdollista saada leviämään tehokkaasti välittämällä sitä eri kanaviin.

Monikanavaisuus vauhdittaa näkyvyyttä

Monien kanavien käyttö eli monikanavaisuus tuo viestintään useita kiistattomia hyötyjä. Kun jaat samaa viestiä eri kanaviin, saat paljon korkeatasoista sisältöä pitkäksi aikaa.

Esimerkiksi näin saat enemmän irti yhdestä blogitekstistä:

  • Julkaise blogin sisällöstä monta asiapitoista tviittiä Twitteriin
  • Luo postauksen aiheista useampi Facebook-päivitys
  • Tee postauksen pohjalta video tai podcast-jakso
  • Luo postauksen kuvituksesta grafiikka tai kuva, jonka jaat Instagramissa tai Pinterestissä

Tätä tarkoittaa monikanavaisuus, jonka ansiosta helposti aiheesi saa lisää näkyvyyttä. Maksat vain yhdestä sisällöstä, mutta sama viesti tavoittaa eri kanavissa useita eri yleisöjä.

Kun välität viestiä monessa kanavassa, se myös tehostuu. Ja kun viesti on ensin kiteytetty, on selkeitä, ymmärrettäviä viestejä on helppo laittaa leviämään.

Viisi syytä, miksi panostaa blogiin

Taitavasti laadituilla blogipostauksilla on monia hyötyjä. Hyvin tuotettu blogi on tehokas väline, joka tekee organisaatiosta ajan oloon mielipidejohtajan!

Sosiaalisen median valtakaudella saattaisi luulla, että blogiin panostaminen on turhaa. Väärin.

Blogissa organisaation tieto, näkemykset, ajatukset, vinkit ja ohjeet on koottu talteen yhteen paikkaan, omille verkkosivuille. Siellä organisaatiolla on valta tuottamaansa sisältöön.

Sosiaalisen median alustat ovat ylikansallisten yhtiöiden omistuksessa. Jos organisaation kaikki sisältö on somessa, toiminta on haavoittuvaista.

Tässä muutama muu tärkeä syy panostaa blogiin:

  1. Blogi tuo esille asiantuntijuutesi ja persoonasi – nämä ovat parhaat myyntivalttisi.
  2. Tavoitat helpommin uudet asiakkaat. He löytävät organisaatiosi kiinnostavan sisällön ansiosta, ja tehokas sisältö luo välillenne vankan suhteen jo ennen asiakassuhteen syntymistä.
  3. Asiakaskokemus paranee. Kun julkaiset sisältöä säännöllisesti, pysyt asiakkaiden mielissä ja asiakkaat saavat enemmän irti palveluistasi.
  4. Organisaatiosi onnistumiset pääsevät esille.
  5. Näkyvyys hakukoneissa paranee. Näin säästä samalla myös mainosbudjetissa.

Muistathan, että kaikkea ei tarvitse hoitaa itse. Kiinnostava, aidosti koukuttava sisältö syntyy vain harvoin ilman vaivaa. Myös monikanavaisuus on ilmiö, jonka hallintaan kuluu aikaa.

Viestinnän ammattilaiselta saat vaivatta laadukasta sisältöä kaikkiin kanaviisi. Jo yhdestä tuotteesta riittää iloa ja hyötyä laajalle ja pitkäksi aikaa. Ota yhteyttä, jos voimme auttaa!

Kuuntele postauksen ääniversio:

Mitä seuraavaksi?

Kuva: Moose Photos / Pexels