Suurin osa suomalaisista on edelleen Linkedinissä seuraajan – tykkääjän tai kommentoijan – roolissa, ja ainoastaan murto-osa julkaisee palveluun säännöllisesti sisältöä.

LinkedInissä julkaistaan nykyään tuhansia postauksia, kuvia ja videoita joka päivä. Voiko LinkedInissä rakentaa ammatillista verkostoaan, vaikka ei olisi mahdollisuutta tuottaa paljoa omaa sisältöä?

Onko oma LinkedIn-profiili mahdollista päivittää ajan tasalle nopeasti ja helposti? Totta kai! Näin se sujuu!

Tykkää ja kommentoi -strategia tuottaa tulosta!

Viestintätoimisto Aivela ei julkaise LinkedIniin sisältöä päivittäin vaan keskimäärin kerran viikossa. Verkostomme jäsenet ovat samanlaisia kuin keskivertosuomalainen – vähemmän aktiivisia sisällöntuottajia.

Suurin osa meistä kuitenkin seuraa aktiivisesti LinkednInssä oman verkostonsa kuulumisia. Seurailun lisäksi kommentoimme ja tykkäämme ahkerasti verkostomme jakamaa sisältöä. Toisinaan myös jaamme eteenpäin toisten käyttäjien tai organisaatioiden postauksia.

Sosiaalisen median alustoissa tykkäykset ja kommentit ovat  suosionosoitus. Kun tykkäät tai kommentoit toisen käyttäjän julkaisemaa postausta, osoitat tukesi tuolle sisällölle ja autat sisällön julkaisijaa.

Somen algoritmi nimittäin nostaa oman verkostosi uutisvirtaan niitä postauksia, joihin olet reagoinut. Tämän takia tykkääminen tai kommentointi on voimakas työkalu verkostoitumisessa.

Kiinnostava sisältö johdattaa profiiliin

Kun julkaiset tekstin, kuvan tai videon LinkedInissä, käyttäjän seuraava luonteva askel on siirtyä profiiliisi.

Profiilikuva, taustakuva sekä profiilin otsikko ovat käyntikortti ammatilliseen persoonaasi. Näiden alla oleva tiivistelmä (About-osio) on kohta, jossa voit kertoa laajemmin siitä, miten osaamisellasi ja kokemuksellasi haluat palvella verkostoasi.

Profiilin päivittäminen voi monelle meistä olla ”ikuisuusprojekti”, joka jää aina hoitamatta. Profiilin tietoihin kannattaa kuitenkin panostaa, eikä hommaan parhaassa tapauksessa kulu kuin puolisen tuntia – saman verran kuin muutama tykkäys tai kommentointi!

Millaisista sisällöistä verkostosi tykkää?

Yksiselitteistä vastausta tähän väliotsikon esittämään kysymykseen ei ole. Jokaisella meillä on oma tapamme toimia ja erilaiset verkostot.

Yksi tuottaa mielellään tekstiä, toinen on parhaimmillaan videolla. Sisällön muoto ei ole ratkaisevaa tykkäysten, kommentointien ja jakojen kannalta vaan se, mitä haluat sanoa.

Kun viestit asioista, joiden uskot auttavan verkostoosi kuuluvia, ne ihmiset reagoivat sisältöösi, joille asia on merkityksellinen.

Verkostosi koostuu ihmisistä ja verkostoitumisessa on kyse ihmisten auttamisesta. Kun pidät verkostoitumista koskevat tavoitteesi kirkkaana mielessä, löydät sellaiset sisältömuodot ja tekniikat, joilla saat parhaalla tavalla yhteyden oikeisiin ihmisiin.

Kaipaatko apua toimintaan LinkedInissä? Ota yhteyttä, olemme mielellämme avuksi!

Mitä seuraavaksi?

Kuuntele postauksen ääniversio: